Geniaal!

Geniaal!
Janny van der Molen
ISBN: 9789021674506

Dit fraai uitgevoerde, vrij zware boek telt negen verhalen die ons een kijkje geven in de werelden van een aantal geniale personen uit de geschiedenis. Leonardo da Vinci, Ada Lovelace, Louis Pasteur, Albert Einstein, Marie Curie, Alan Turing, Charles Darwin, Rosalind Franklin en Galileo Galilei hadden allemaal één ding gemeenschappelijk: ze gingen door met denken waar anderen gestopt waren en hun ontdekkingen of onderzoeken waren van grote betekenis voor de mensheid. Elk verhaal opent met een korte informatieve inleiding. De hierop volgende fictieve, maar op waarheden gebaseerde, smaakvolle vertellingen zijn minimaal achttien en maximaal achtentwintig pagina’s lang. De tekst is toegankelijk, onder meer door de vele dialogen. Bij elk verhaal staan een aantal waterverfillustraties die verschillend zijn qua formaat: soms klein, soms paginavullend. Dit leerzame boek is geschikt voor kinderen, die graag een (niet te zwaar beladen) duik in de geschiedenis willen nemen en meer willen leren over ontdekkingen in de geschiedenis en de personen erachter. Aanbevolen voor thuis en school. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.