Cultuureducatie met Kwaliteit op de Petrus Canisiusschool: een school met een bite!

Daar waar wij vanuit het project Cultuureducatie met Kwaliteit in eerste instantie als Cultuurverbinder verbonden waren aan de Petrus Canisiusschool, mochten wij ook een bijdrage leveren aan het vervolgtraject, aan de uitvoering. We verzorgden een aantal workshops op de school met als hoofdthema ‘creativiteit ontwikkelen binnen de niet-creatieve vakken’. We bedachten een aantal activiteiten om het creatieve denken van de kinderen te ontwikkelen/te stimuleren. De activiteiten waren algemeen van opzet, zodat ze in verschillende vakgebieden toegepast kunnen worden. Leerkrachten werden geïnspireerd om ‘goede’ vragen te stellen, en ‘goede’ activiteiten uit te voeren.
Zo werd er in de onderbouwgroepen van de Petrus Canisiusschool meegedacht over ‘het bereiken van de overkant’ en losten de leerlingen van groep 4 een ruimte-probleem van het GAIA Zoo op. In de bovenbouw werd fake-nieuws gemaakt en er werden oplossingen bedacht om de plastic-soep tegen te gaan. Creatief denken? Voor de kinderen van de Petrus Canisiusschool geen probleem!